Beste ouders...

Voor zij die de school al een tijdje kennen is het oudercomité ongetwijfeld bekend. Indien je echter pas bij de school bent, willen wij u eerst en vooral vanuit het oudercomité een warm welkom heten.
 
Het oudercomité is de officiële naam voor een groep ouders die zich graag iets meer bij het schoolgebeuren willen betrekken. De leerkrachten, directie, zorgmedewerkers, technisch personeel, secretariaat en de verzorgers van de opvang, zijn spilfiguren in het leven van onze kinderen. Deze mensen werken dagelijks om, rond en met onze kinderen. We willen dit graag met een positieve inbreng beïnvloeden.
 
Het oudercomité geeft de mogelijkheid aan ALLE ouders om oprechte feedback te geven aan deze mensen waardoor een aangename samenwerking met wederzijds begrip en respect gerealiseerd wordt.
 
Niet alleen de feedback en communicatie over het dagelijkse reilen en zeilen in de school is belangrijk maar ook het beschikken over de nodige middelen om dit te kunnen realiseren. Onze kinderen werken, spelen en sporten in de klassen, op de speelplaats en in de turnzaal aanwezig in het schoolgebouw. Al het materiaal dat hiervoor nodig is, moet op regelmatige tijdstippen vervangen worden. Zoals welbekend, hebben de meeste schoolinstellingen een tekort aan middelen om dit te financieren. Graag willen wij, als ouders, een steentje bijdragen. Met een paar gezellige activiteiten kan heel wat gerealiseerd worden.
 
Hiernaast biedt het oudercomité ook een platform om mekaar beter te leren kennen. Wie zijn al die papa's en mama's die we in de schoolgangen tegenkomen bij het wegbrengen en afhalen van onze kinderen ?
 
Een ideale gelegenheid om dit te weten te komen is deel te nemen aan bijeenkomsten en/of deel te nemen aan de activiteiten als losse medewerker en/of gewoon er zijn bij de activiteiten en initiatieven die doorheen het ganse jaar op touw gezet worden. De activiteiten blijven een sociale aangelegenheid die gepaard gaan met de nodige humor en vooral een gezellige sfeer waarin de ouders elkaar beter leren kennen. Zij die reeds meegewerkt hebben weten wat hier bedoeld wordt.
 
Ben  jij een gemotiveerde ouder, grootouder, plusouder, ... die wat tijd vrij kan maken om op een constructieve manier mee te bouwen aan een goede samenwerking tussen school en ouders?
 
Dan nodigen wij jullie van harte uit en hopen jullie ook bij één van onze komende activiteiten of op één van onze vergaderingen te mogen verwelkomen. Deze data kan u in de kalender op deze site terugvinden.
 
Tot binnenkort!
 
Met vriendelijke groeten,
 
Sara
Voorzitter oudercomité BAB
 

Onze oudervereniging wordt democratisch bestuurd vanuit de regelmatige algemene vergaderingen. Toch zijn er enkele mensen die dit proces coördineren en zich bezighouden met de dagelijkse beslommeringen. Zij zijn ook het eerste contactpunt.
 
Deze mensen zijn:
 
Voorzitter: Sara Spies
Secretaris: Julie Poelmans
Penningmeester: Wim Govaerts
 
Vragen/opmerkingen, suggesties:
Je kan ons bereiken via het email adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of ons gewoon aanspreken aan de schoolpoort !

EMPTY