Babeerse Welkom!

In de kijker ...

Foto's van de hele school

 
Eén BABschaakploeg was geselecteerd voor het Belgisch schoolschaakkampioenschap. Ze speelden elks 9 partijen. Een dikke proficiat voor Robbe, Raya, Douwe en Lucas. 
De kinderen van de BAB deden vandaag mee aan de nationale pyjamadag van BEDNET. 
We hielden een FLUOprikactie in de lager school. Want ... wie wil nu niet gezien worden ... in het verkeer? Een onschuldige hand trok een klasnummer. Als deze leerling een fluohesje droeg, kreeg hij/zij een klein prijsje. 
In de week van de keigezonde Kempen, werken de kinderen rond gezonde voeding. Bewegen is natuurlijk ook belangrijk om je lichaam gezond te houden!
Onze burgemeester, Bart Craane, deelde de bekers uit aan de drie eerste van elke reeks en tevens het beste meisje.
Er waren vandaag 99 schakers op het tiende BABschaaktoernooi. 9 kinderen van de eerste graad, 56 kinderen van de tweede graad, 34 kinderen van de derde graad; Ze schaakten 9 partijen. Ze kregen ook heel wat prijzen mee naar huis van onze sponsors (sleutelhanger OC, ijsboerke muts, stock kaarten BAB, medaille BAB, ijspralines B nice, brooddoos Decxk, ontbijtbon Sjokola, eetbons frituur Papatini en  Den Leeren Emmer...) Het was een leuke dag!
Het was dolle pret op de speelplaats!
We deden met 3 ploegen ( 12 babbers van het vierde, vijfde en zesde leerjaar) mee aan het Vlaams schoolschaakkampioenschap te Gent. Ze speelden allemaal de pannen van het dak! Eén ploeg is geselecteerd voor het Belgisch schoolschaakkampioenschap te Turnhout. 
De kinderen van het derde leerjaar krijgen wekelijks les. Ze bekijken stellingen en spelen nadien al een partijtje. 
Om de twee weken krijgen de schakers van het vijfde en het zesde leerjaar een middag om tegen elkaar te schaken. Ze spelen nadien pnog een spel "doorgeefschaken". De andere week krijgen ze les van juf Colette. 
We trokken met 9 schaakBABBERS ( 2 ploegen) naar het provinciaal schoolschaakkampioenschap. Ze speelden de pannen van het dak en behaalden een mooie vierde en elfde plaats. Op naar het Vlaams schoolschaakkampioenschap in januari! 
Het was feest in de BAB! Alle grootouders maakten samen  met de kleuters een mooie wandeling!
Pagina 1 van 2