Babeerse Welkom!

In de kijker ...

Foto's van de hele school

 
Ook op de speelplaats was het dolle pret ! 
De kinderen van het vierde leerjaar schaken elke week op dinsdagmiddag. De ene week krijgen ze schaakles, de andere week schaken ze partijen en komen de schaakcoach-kinderen helpen.
Ook dit jaar werken we met 4 schaakcoach-kinderen in de BAB. Deze kinderen kunnen al zeer goed schaken en helpen de jongere kinderen als hun groep schaakles krijgt. Ze volgen een kind tijdens een schaakpartij en nadien analyseren ze de partij met dat kind.  We hebben ze eens in de bloemetjes gezet!
We trokken vandaag met twee ploegen ( 9 kinderen ) naar het provinciaal schoolschaakkampioenschap in Brasschaat.  Er waren 21 ploegen. De eerste ploeg kwam net een half puntje tekort voor de eerste plaats. de tweede ploeg eindigde op een mooie 10 de plaats.  een grote pluim voor onze Babbers! 
Vijf klassen van de BAB deden vorig  schooljaar mee aan een tekenwedstrijd van WWF.  Hierdoor hebben we 5 vleermuiskasten gewonnen!
De foto's zijn van Jan Hulselmans.
Ook in de BAB was het dag van de jeugdbeweging! 
Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen aan een veilige omgeving.  Met de donkere maanden voor de deur willen we meer aandachtig zijn voor het dragen van een fluo-hesje en een helm.  "Helm op, fluo top" is  de verantwoordelijkheid van zowel ouders als kinderen.  Als we dit dan nog met z'n allen samen doen, is de BAB een echte "helm op, fluo top -school" want "SAMEN  DOEN WE MEE(R) MET VEILIG VERKEER VOOR ONZE KINDEREN.
Elk kind heeft recht op onderwijs! We zongen met heel de lagere school "ting tingeling" !
Pagina 1 van 2