3KB

Juf Jolien Neeckx

 

 elfjes en draken
In de regen in de kou, graag breng ik de post bij jou. Dus nu sta ik bij jou huis, misschien ben je wel niet thuis. Open nu de deur maar gauw, want ik heb een pakje voor jou.    Wat hadden we een plezier om in de wereld van een postbode te duiken!  We stuurde een brief naar onszelf, spannend wanneer zou deze thuis aankomen?   
De laatste week genoten we van de gezelligheid van Kerstmis in onze klas.  
Zie, ginds komt de stoombootuit Spanje weer aan!Hij brengt ons Sint Nicolaas,ik zie hem al staan.Hoe huppelt zijn paardjehet dek op en neer.Hoe waaien de wimpelsal heen en al weer.Zijn knecht staat te lachenen roept ons reeds toe:"Wie zoet is krijgt lekkers,wie stout is de roe!"O, lieve Sint-Nicolaas,kom ook eens bij mij.En rijd toch niet stilletjesons huisje voorbij!
Het was zover Sinterklaas ging naar onze school komen!  Maar hoe zou hij er nu toch geraken?    We beleefden een spannende, vermoeiende maar vooral een hele leuke dag!   
Rode duivels gekte in onze klas!  We supporterde voor de Rode duivels deze week en leefde ons helemaal in in de wereld van voetbal. Wie zijn de rode duivels? Hoe kunnen we ze herkennen? Wat zijn de kleuren van onze vlag?  Wat zijn de regels bij voetbal? Hoe moeten we voetballen? Hoe verloopt een voetbalmatch? Dat zijn allemaal vragen waar we een antwoord op vonden.   Na elke dag voetbaltraining te doen op school, konden we ons thema niet beter afsluiten dan met een voetbalmatch tegen onze mama's en papa's. Wat een belevenis en wat een plezier was dit! En…
Met vriendjes en vriendinnetjes, doe ik leuke dingetjes. Lachen, gieren, brullen,  water ballon vullen. We kleuren en we spelen, en kunnne samen delen. Met vriendjes en vriendinnetjes is alles super leuk! 
We gingen naar de film 'Mamma Boe'. Hiervoor mochten we op de tribune gaan zitten, wat een belevenis!! 
 De herfst gaat niet alleen over blaadjes die verkleuren en herfstvruchten die van de bomen vallen. In de herfst zijn er ook heel wat dieren in het bos te vinden!!  In deze 2 weken gingen we aan de slag met de dieren die in het bos leven. Welke dieren vinden we in het bos? Hoe noemen deze dieren? Kunnen we deze dieren uitbeelden? Kunnen we deze dieren kleien? ... Het thema sloten we af met een griezelig Halloweenfeest en gingen zo de herfstvakantie in. 
De wind waait, de wind waait de blaadjes van de bomen. De wind waait, de wind waait de wind waait door mijn haar. De wind waait, de wind waait de herfst is weer gekomen. De wind waait, de wind waait alles door elkaar. 
Op stap naar de 'Kievitsheide' deze keer!   In het bos waren verschillende dieren van de fabeltjeskrant verstopt met een opdracht voor ons. Zo moesten we voor konijn het spel '1-2-3 Komen Eten' spelen. Voor de bevers moesten we een kamp maken van takken. Meneer de raaf daagde ons uit met het vogelspel. Bij de dieren die vliegen moeten we flapperen met onze vleugels en bij dieren die niet vliegen moeten we stilstaan.  Mevrouw Mier hielpen we met zoeken naar kriebelvriendjes. Meneer de uil houdt van muziek, dus voor hem speelde we een muziekconcert in het bos.  Mevrouw Ooievaar houdt…
Titanrun in de BAB!! We liepen door onze school en overwonnen alle hindernissen. Die top kampioenen verdienen een prachtige medaille.   Wat deden ze dit allemaal super goed!! 
Tijdens onze boswandeling beleefde we veel plezier in de natuur! We ontdekte verschillende herfstvruchten, paddenstoelen, kriebeldiertjes, blaadjes, verplaatsingen door water en zoveel meer!   Wat hebben we hier van genoten!!!
Pagina 1 van 2

EMPTY