We zijn fier te kunnen meedelen dat Vlaams minister van Onderwijs, Hilde Crevits, het meterschap heeft opgenomen voor het Vlaams schoolschaakkampioenschap.

Zij deelt over het schoolschaken het volgende mee: "Schaken op school leert kinderen strategisch nadenken en traint hun concentratievermogen. Op een speelse manier leren ze omgaan met tijdsdruk, faalangst en stress. Dat zijn vaardigheden die in hun verdere leven van pas komen. Sport en spel brengt kinderen samen. Het brengt hen sociale vaardigheden bij: leren omgaan met winst en verlies, het samen zoeken naar oplossingen. Schaken is bovendien cultureel "erfgoed" in Vlaanderen. Door jonge kinderen deze prachtige denksport te leren kennen, houden we een eeuwenlange traditie in leven.

Op de BAB kan je schaakles volgen tijdens de middagpauze. In het begin van het schooljaar kan je je inschrijven.

De kinderen worden opgesplitst in 2 groepen:

  • de beginners : kinderen van het derde leerjaar
  • de gevorderden : kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar

Wij bieden onze schakers de mogelijkheid om deel te nemen aan individuele schaaktoernooien, maar ook aan schoolschaaktoernooien (men speelt in een groep van 4). De schaakjuffen zijn aanwezig op deze wedstrijden.

De BAB organiseert ook jaarlijks een eigen BABschaaktoernooi ! Wij zijn een officiële schaakschool ! We behaalden het schaakcertificaat !

schaakschool beerse

EMPTY