Babeerse Welkom!

4A / 4C

Juf Chantal Henderieckx
Juf Annelies Buyens

 4A

Juf Eveline vertelde het verhaal van "niemand en ik'. Nadien verwerkten we dit verhaal in een tekening. We scheurden stukjes uit verschillende papieren. Nadien tekenden we allerlei ronde figuren op het blad en moesten we er een figuur in zoeken.

Volg onze zeeklassen-avonturen op

Zeeklassen

 

Naar aanleiding van de week van het bos, hadden we een afspraak met meester Manu, de plaatselijke boswachter.  We fietsten naar het bos aan het OOsteneinde. Het was een leerrijke studieuitstap!

De kinderen ervaren wat het is om blind te schilderen. Nadien maken ze een schets van hun voertuig uit de toekomst. Dit schilderen ze op het tekenblad. 

We toveren een brik om naar een handige portemonnee!

We hebben ons beste beentje weer voorgezet tijdens de scholenveldloop. 

Tijdens WO leerden we over mileiuvriendelijk leven. Zo knutselden we ook een beeldles rond 'hongerige ratten in de vuile stad'. We maakten een afdruk van de bakstenen van onze school. Nadien tekenden we de straat en ... de ratten! 

Om negen uur verzamelden we op de speelplaats om het STRAPlied te zingen ( en te dansen). Nadien oefenden we de busevacuatie met de kinderen van het eerste leerjaar. In de namiddag oefenden we fietsvaardigheden op de speelplaats. Ook RTV kwam langs. Het was een leuke dag !

Yoran kwam nog even afscheid nemen van zijn vrienden!

Weldra is het de strapdag. We oefenen alvast in onze klas het liedje en de bijhorende gebaren! Pret verzekerd !

Het slechte weer hield ons niet tegen om toch de fietsvaardigheden te oefenen. We hielden afstand, stapten op de juiste manier af en op, reden tussen een versmalling en reden rond een paaltje. 

De kinderen van het vierde leerjaar kregen een mooie draagtas van mooimakers, want wij dragen zorg voor het milieu!

Pagina 1 van 2